dijous, 7 d’abril del 2011

a prop d Addis Abeba

6 marc 2011
Mai hagues imaginat quan al cole vaig aprendre: Abissinia capital Addis Abeba que un dia jo visitaria aquesta ciutat.
Una gran capital on al costat de l'Hotel Hilton hi ha tot un barri de barraques, on de tant en tant passen burros i vaques pel carrer. Una ciutat amb moltes cafeteries plenes de gent, amb voreres plenes de gent gran pidolant i on tota la gent va vestida de manera accidental.
He anat al Museu Nacional i he vist els fossil de Lucy, precurssor dels hominics

Nunca imaguine cuando en el cole aprendi: Abisinia capital Addis Abeba que un dia yo visitaria esta ciudad.
Es una gran capital llena de contrastes, donde al lado del hotel Hilton se encuentra un barrio de chozas i donde de vez en cuando burros y vacas cruzan una avenida. Hay muchas cafeterias siempre llenas de gente y las aceras llenas de mendicantes. La vestimenta de la gente es occidental.
He ido al museo nacional a ver el fosil del esqueleto de Luc
y, precursor de los hominidos.

Aixo es un pais acollonant
la gent pot ser molt maca o estafadora i desagradable a tope.
Avui he anat al monestir de Debre Libanos, un dels llocs de culte i peregrinatge mes importants d'Etiopia. El monestir esta situat en un lloc amb una vista fantastica.
A la tornada amb un minibus he anat a un poble a esperar el bus, un paio ha comencar a dir que alla el trafic era seu (no he pogut evitar riure), i que havia de pagarli 10 birs. (mig euro). Ha arribat el bus i jo he pujat abans que ell no el veies, pero aquí m'han estafat amb un ticket fals i preu doblat o triplicat, no he armat merder perque volia arribar al poble seguent per buscar hotel (en total m'han estafat 1,5 euros, es el fet no els diners).
A Chancho ha estat fantastic, tinc una habitacio molt neta i senzilla amb un petit jardinat i veins i familiars de la pensio han vingut a veure la Farangi (extrangera) alguns s'han atrevit a tocarme els bracos. Com a cosa curiosa quan no hi ha bany dins l'habitacio al costat del llit hi ha un orinal
Els propietaris del lloc m'han convidat a pendre un café a casa seva i a fer petar la xerrada. Son una gent acomodada amb una casa bonica i dos servents.

Debre Zeit, 29 i 30 marc, 2011
A uns 50 kilometres d'Addis Abeba en direccio est, el lloc es precios esta ple de cons volcanics i alguns d'ells tenen un llac a l'interior. Caminant he pogut veure 4 llacs, en un d'ells he nedat l'aigua estava fantastica. En el crater que hi ha a la ciutat, hi ha un restaurant que te les millors vistas del lloc i una cuina de primera.

IIIIIIIIIIIIIIIIIIIII BYE BYE ETIOPIA oh, oh, home sweet home

Debre Libanos 28 marzo, 2011
Los etiopes pueden ser agradables o estafadores, no existe el termino medio. Muchas veces pequeños timos que enrareceen el ambiente. O bien gente encantadora como la que hoy me ha invitado a tomar el café en su casa, o la mujer que me ha aconsejado coger un determinado bus.
Debre Libanos es un monasterio situado a unos 80 kilometros al norte de Addis Abeba, al borde de un cañon con unas vistas fantasticas y un incesaante fluir de peregrinos. La mujeres con el vestido tradicional blanco, un espectaculo de otra epoca.

Debre Zeit 29 y 30 de marzo
Situado a unos 50 kilometros al este de Addis Abeba se encuentra en un paisaje salpicado de conos volcanicos y muchos de ellos contienen un lago en su interior. Ha sido una sorpreesa agradable este lugar, he podido visitar 4 lagos, nadar en uno de ellos, y en otro comer junto al crater con unas vistas fantasticas y un pescado fresquisimo

yyyyyyyyyy................BYE BYE ETIOPIA oh, oh, oh home sweet home