dijous, 7 d’abril del 2011

magic

Magic, aixi ha estat el moment en que he vist la gent que sortia de la esglesia cristiana ortodoxa. Homes i dones vestits amb tunica blanca, saludant-se els uns als altres i besant les creus dels mossens.
Al cap d una estona m he atrevit a posarme en un raco i tirar fotos.
Axun era la capital del reima Axunita que arribava fins al mar Roig, segle X AC, un dels seus governants va ser la reina de Saba.
Reis i nobles varen embellir les seves sepultures amb monolits, que aquí s anomenes stelas, i s'en conserven moiltissimes.
He visitat camps d estelas, tombes, monestir i una pedrera amb esteles inacabades i les restes del palau de la reina de Saba. Ha estat molt be perque he caminat pelss camps i a mes he pogut gaudir de paisatges preciosos i veure com viuen aquesta gent.
En aquest moments es temporada seca i tota la herba es veu groga, pero en les cases hi ha pallers pels animals. Hi ha cabres per tot arreu, es veuen algunes vaques, i burros per transportar material
El poble es un lloc molt agradable, amb llocs per menjar, cafeteries i cases on fan sucs de fruita.


Magico
asi ha sido el momento en que hi visto salir la gente de la iglesia. Hombres y mujeres llevaban una tunica blanca i se saludaban y besaban la cruz que les ofrecia un cura. Me quede un rato observando y finalmente me atrevi a sacar alguna foto.
Axun era la capital del reimo Axunita que se extendia hasta el mar Rojo, siglo X AC, uno de sus governantes fue la reina de Saba.
Reyes y nobles embellecieron sus sepulturas monolitos tallados, que aquí se les llama stelas, y se conservan muchisima.
He visitado campos de estelas, tambes, monasterios y una cantera con estelas inacabadas y los restos del palacio de la reina de Saba. He caminado por los campos y he disfrutado admirando el paisaje y la manera de vivir de la gente.
En estos momentos es temporada seca y la hierba es amarilla y seca, pero en las casas hay pajares que serviran de comida para los animales. En el campo hay muchas cabras y algunas vacas.
Ha sido muy agradable pasar unos dias en este pueblo, con un paseo en el centro y cafeterias y juguerias con sillas para sentarse en la acera.