dijous, 7 d’abril del 2011

Bahar Dar


1 de febrer
La gent va canviant, les dones no porten el cabell trenat sino tant curt com el dels homes.
A la ciutat la gent vesteix a la manera occidental i als matins quan fa fred porten una manta blanca al damunt.
En els pobles els homes porten pantalo curt fins a mitja cuixa i capa blanca damunt de les espatlles, les dones vestit llarg i capa blanca. Pel voltants d Axun moltes dones portaven tatuada una creu al front aquí ja no. Avui prenent un refresc en un pseudobar la mestressa duia tatuades unes linies paralel.les al coll, com que sabia una mica d'angles li he preguntat el significat i ha respos que ella era d'una tribu a uns 150 quilometres d'alla.
S'esta be a Bahar Dar, hi ha molts lloc on preparen unicament suc de fruita que mes aviat son pures i que estan bonissims.
El llac Tana no em sembla tan blau com diu la guia, mes aviat l'aigua es veu bruta.
Hi ha tota una colonia de pelicans que sovint es passegen en bandades damunt l'aigua, fantastic.
He anat a veure el Salt d'aigua del Nil Blau, esta damunt d'una colada volcanica, ha estat be pero no impresionat, doncs es temporada seca i a mes hi ha costruida una presa que s'emporta molta aigua.
Ha estat molt divertit, per anar cap als salts d'aigua he hagut d'agafar un bus, la dona del meu costat em feia senyar 3 cops cada vegada que passavem davant d'una esglesia.
Tambe ha estat divertida una nena petitona (potser 6 anys) que en veure que feia servir el mocador m'ha ensenyat que no es feia aixi, es feia amb la ma i es llancava.
Al cami de tornada a peu, he trobat dos nois que eren mestres i que el primer any els envien a donar classes a petits poblets a la muntanya, doncs be tornaven de la escola, una hora a peu per anar i una hora per tornar.
No tot es bo, sovint m'intenten enganyar especialment en el transport, sempre hi ha qui vol fer d'intermediari per comprarme el bitllet i endurse'n 3 vegades el preu, quan en poso dura amb ells em diuen mal educada. Confio en no perdre la paciencia i anar me'n, perque aixo es molt maco i val la pena veure ho.
Dia 2 de marc
He anat a veure uns monastirs en unes illes al llac, tambe he vist el lloc d'on s'escapa aigua del llac per comencar el Nil Blau.

1 de marzo
Bahar Dar
La gent va canviando, las mujeres ya no se trenzan el pelo si no que lo llevan corto como los hombres.
En la ciutat la gente viste a la manera occidental por las mañanas cuando hace frio se abrigan con una manta.
En los pueblos los hombres llevan pantalon corto y una capa blanca sobre los hombros, las mujeres vestido llargo y capa blanca. En el norte las mujeres solian llevar tatuada una cruz en la frente, aquí ya no la llevan
El lago Tana no me parece ni tan azul ni tan limpio como las guias lo describen, hay una colonia de pelicanos viviendo y paseandose deleiteando a los turistas como yo